ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων

Η αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων αποτελεί μια σημαντική θεραπευτική διαδικασία που στοχεύει στην επιστροφή του αθλητή στην κανονική του δραστηριότητα μετά από τραυματισμό. Μέσω μιας συνδυασμένης προσέγγισης, περιλαμβάνοντας ασκήσεις αποκατάστασης, φυσικοθεραπεία και ειδικές τεχνικές, η αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου, την επιστροφή της κινητικότητας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ιστών, προκειμένου ο αθλητής να επιστρέψει στην πλήρη αγωνιστική του κατάσταση.

Αποκατάσταση Ορθοπεδικών-Νευρολογικών Παθήσεων

Η αποκατάσταση ορθοπεδικών-νευρολογικών παθήσεων αποτελεί μια σημαντική θεραπευτική διαδικασία που στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας, της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον μυοσκελετικό και νευρολογικό τομέα. Μέσω μιας ποικιλίας θεραπευτικών προσεγγίσεων, συμπεριλαμβανομένης της φυσικοθεραπείας, της ασκησιολογίας, της χειροθεραπείας και της ηλεκτροθεραπείας, η αποκατάσταση ορθοπεδικών-νευρολογικών παθήσεων βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, την αύξηση της κινητικότητας, τη βελτίωση της ισορροπίας και την επαναφορά της λειτουργικότητας, επιτρέποντας στους ασθενείς να αποκαταστήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες και να απολαμβάνουν μια πιο ανεξάρτητη και ενεργή ζωή.

Μαγνητικός Διεγέρτης

Η θεραπεία με τον Μαγνητικό διεγέρτη αποτελεί μία νέα μορφή θεραπείας η οποία χρησιμοποιεί έναν υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας, με εφαρμογή σε πλήθος παθολογικών καταστάσεων (μυοσκελετικά και νευρολογικά περιστατικά).

Όπως άλλωστε φανερώνει και το όνομά του, ο μαγνητικός διεγέρτης λειτουργεί βασιζόμενος στη δημιουργία ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου μέσω των πηνίων που φέρει στο εσωτερικό του. Η ένταση του πεδίου φτάνει μέχρι και τα 9 Tesla, που σημαίνει ότι είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από την ένταση ενός συμβατικού μαγνήτη.
Το εν λόγω μηχάνημα λειτουργεί με δύο ( 2) τρόπους. Ο πρώτος ( 1ος) τρόπος είναι μέσω της διέγερσης των νευρικών και των μυϊκών ιστών. Στην δεύτερη ( 2η ) περίπτωση, τα κύτταρα του σώματος παρουσιάζουν έναν παροδικό προσανατολισμό μέσω του μαγνητικού συντονισμού.

Κατά την εφαρμογή του μαγνητικού διεγέρτη, το μαγνητικό πεδίο δρα εκ βαθέων στις περιοχές του ανθρώπινου σώματος με αποτέλεσμα να συσπάται η μυϊκή ίνα πάνω από την οποία έχει τοποθετηθεί η κεφαλή του διεγέρτη, να διεγείρεται ο νευρικός ιστός και να επιτυγχάνεται η κυτταρική ανάπλαση στην πάσχουσα περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η εφαρμογή του διεγέρτη γίνεται με τη χρήση μίας κεφαλής. Η εν λόγω κεφαλή τοποθετείται μερικά εκατοστά πάνω από την πάσχουσα περιοχή. Μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή, τα μαγνητικά κύματα σαρώνουν την περιοχή που πάσχει.

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την λειτουργία των κυττάρων και των κυτταρικών μεμβρανών μέσα από την ενεργοποίηση της ηλεκτροχημείας των ιστών. Παράλληλα, διεγείρονται οι νευρικές και οι μυϊκές ίνες περισσότερο από ότι με τα συμβατικά μηχανήματα της φυσικοθεραπείας. Επιπλέον, σημειώνεται άμεσα η αναλγητική του δράση μέσω της ενεργοποίησης παραγωγής των ενδορφινών. Αυξάνεται η διαπερατότητα της αντλίας Κ – Na της κυτταρικής μεμβράνης, πάνω στην οποία εφαρμόζεται η κεφαλή του μηχανήματος. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται η αντιφλεγμονώδης διαδικασία της πάσχουσας περιοχής, αποβάλλοντας τα στοιχεία της φλεγμονής. Επιπρόσθετα, βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων της περιοχής συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπλαση των κατεστραμμένων ιστών.

Εφαρμογές διεγέρτη
Ο μαγνητικός διεγέρτης συνδυάζει δύο ( 2) εφαρμογές, την στατική και την δυναμική. Η εφαρμογή αυτού γίνεται στα επώδυνα σημεία και στα trigger points. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και δύναται να εφαρμοσθεί ακόμα και πάνω από τα ρούχα του ασθενή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο ασθενής δεν πονάει, αλλά αισθάνεται έναν ευχάριστο μυϊκό σπασμό καθόλη τη διάρκεια της διέγερσης. άλλωστε η θεραπεία διαρκεί μερικά λεπτά, που δεν ξεπερνούν τα δεκαπέντε (15) με είκοσι (20) λεπτά.
Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται άμεσα!

Ενδείξεις
Ως ένδειξη αποτελούν, οι παρακάτω παθολογικές καταστάσεις:

 • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
 • Τενοντίτιδες
 • Αρθρίτιδες
 • Νευροπάθειες
 • Οστικά οιδήματα
 • Κατάγματα
 • Παγωμένος ώμος
 • Άκανθα πτέρνας
 • Ακράτεια
 • Πόνος Προστάτη/ προστατεκτομή
 • Εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα
 • Τενοντίτιδα Αχιλλείου
 • Τενοντίτιδα στροφικού πετάλου
 • Σύνδρομο πρόσκρουσης
 • Ασβεστοποιό τενοντίτιδα
 • Τενοντοπάθεια υπερακανθίου μυός
 • Επικονδυλίτιδα αγκώνα
 • Μυοπεριτονιακός πόνος και δυσλειτουργία
 • Θεραπεία σημείων πυροδότησης πόνου
 • Τροχαντηρίτιδα ισχίου
 • Πλημμελής πώρωση καταγμάτων
 • Εγκεφαλικά επεισόδια
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Ατροφικοί μύες

Αντενδείξεις
Αντίθετα, οι περιπτώσεις που δεν συνίσταται η εφαρμογή αυτού είναι οι παρακάτω:

 • βηματοδότης
 • μη απομαγνητισμένα μεταλλικά υλικά τοποθετημένα στο ανθρώπινο σώμα
 • εγκυμοσύνη
 • ακουστικά ( τα οποία αφαιρούνται κατά την εφαρμογή)
 • αντλίες ινσουλίνης
 • αντλίες φαρμακευτικής αγωγής

Τέλος, αξιόλογο θα ήταν να σημειωθεί ότι όλες οι θεραπείες προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή. Για τον λόγο αυτό ο φυσικοθεραπευτής είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποθεραπείας, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της παθολογικής κατάστασης και την επιστροφή του ασθενή στις δραστηριότητές του.

Tecar

Για τον αθλητή, τον αθλούμενο και τον ασθενή αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία μετά από έναν τραυματισμό, είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη επανένταξή του στο άθλημα, στη δραστηριότητα, στη δουλειά και στην καθημερινότητα του. Η διαδικασία όμως της αποκατάστασης πολλές φορές είναι δύσκολη και χρειάζεται αρκετό χρόνο. Ένα μεγάλο και σύγχρονο «όπλο» στο χώρο της φυσικοθεραπείας για αποτελεσματικότερη και ταχύτερη αποκατάσταση είναι η θεραπεία με TECAR ή αλλιώς TECAR Therapy.

To TECAR λειτουργεί προκαλώντας βιοδιέγερση και μεταφορά ιόντων μέσα στους ιστούς του σώματος. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενδογενούς θερμότητας και αύξησης της τοπικής κυκλοφορίας των ιστών. Μέσω των λειτουργιών αυτών οι φυσιολογικές μεταβολικές διεργασίες των ιστών πραγματοποιούνται γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα; H επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης και επούλωσης των ιστών έως και 50%!!! Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης, γρηγορότερη επανένταξη και αποτελεσματικότερη θεραπεία!!

Ενδείξεις
Η TECAR Therapy αποτελεί μια υπερσύγχρονη μέθοδο θεραπείας και έχει εφαρμογές σε πληθώρα μυοσκελετικών παθήσεων/ κακώσεων όπως και αθλητικών τραυματισμών. Ενδεικτικά το TECAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

 • Μυϊκές θλάσεις
 • Διαστρέμματα και λοιπές συνδεσμικές κακώσεις
 • Ρήξεις μυών/τενόντων
 • Τενοντίτιδες/ Τενοντοπάθειες/ Επικονδυλίτιδες
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα / Άκανθα πτέρνας
 • Περιοστίτιδες/ Τροχαντηρίτιδες
 • Σύνδρομα υπέρχρησης
 • Κατάγματα
 • Οσφυαλγία/ Αυχενικό
 • Χρόνιο μυϊκό πόνο κ.α.

Κρουστικός Υπέρηχος (Shockwave Therapy)

Η θεραπεία με κρουστικό υπέρηχο, γνωστή και ως Shockwave Therapy, είναι μια προηγμένη μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί κυματιστές κρουστικές κύματα για την αντιμετώπιση πόνου και τραυματισμών σε μυϊκούς και σκελετικούς ιστούς. Τα κρουστικά κύματα εφαρμόζονται μέσω ειδικής συσκευής στην περιοχή του τραυματισμού, προκαλώντας μια διαδικασία μηχανικής διέγερσης που οδηγεί σε ανανέωση του ιστού και επούλωση. Αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική στη μείωση του πόνου, στην αύξηση της κινητικότητας και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης μετά από τραυματισμούς όπως οι τενοντίτιδες, οι μυϊκές προβλήματα και οι αρθριτικές καταστάσεις. Η Shockwave Therapy είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για αθλητές και μη, που υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους και τραυματισμούς.

Ραδιοσυχνότητες

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες αποτελεί μια προηγμένη μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων στο σώμα. Οι ραδιοσυχνότητες είναι ηλεκτρομαγνητικοί κύματα χαμηλής συχνότητας που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για να προκαλέσουν θερμότητα στους ιστούς. Αυτή η θερμότητα βοηθά στην ελαχιστοποίηση του πόνου, τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή που υποβάλλεται στη θεραπεία. Οι ραδιοσυχνότητες είναι ευρέως χρησιμοποιούμενες για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων όπως οι μυικοί πόνοι, οι τενοντίτιδες και οι αρθρίτιδες, καθώς και για αισθητικές διαδικασίες. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και του ευεξίας του ασθενούς.

Πρεσσοθεραπεία-Διαλείπουσα συμπίεση

Η διαλείπουσα συμπίεση αναφέρεται σε μια θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί την εφαρμογή εναλλασσόμενης πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αυτή η μέθοδος, συχνά γνωστή και ως μασάζ πνευματικής συμπίεσης, προσφέρει οφέλη στην ανακούφιση από την κόπωση, τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Κατά τη διάρκεια της διαλείπουσας συμπίεσης, η πίεση εφαρμόζεται με διακριτικό τρόπο στην περιοχή του σώματος που χρειάζεται θεραπεία, και στη συνέχεια ανακόπτεται και επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα. Αυτή η τεχνική είναι ευρέως διαδεδομένη στη φυσικοθεραπεία, στην αθλητική ιατρική και σε άλλους κλάδους της υγείας, και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, την αναζωογόνηση των ιστών και την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς ή επεμβάσεις.

Εφαρμογή Πρεσσοθεραπείας:

✅λεμφοιδήματα
✅οιδήματα από έλλειψη κίνησης
✅κατακράτηση υγρών
✅χρόνιες φλεγμονές
✅αίσθημα βαριών άκρων
✅συσσώρευση γαλακτικού οξέους
✅υπερπροπόνηση
✅συσσώρευση τοξινών

Κρυοθεραπεία (Cryflow, Cryo Pressure Therapy)

Η κρυοθεραπεία, γνωστή επίσης ως Cryflow ή Cryo Pressure Therapy, είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί το κρύο για την ανακούφιση από πόνο και φλεγμονή, καθώς και για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και της ανάρρωσης μετά από τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια της κρυοθεραπείας, ο ασθενής εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομα χρονικά διαστήματα, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε πίεση. Αυτό το συνδυασμό προκαλεί αναγκαστική αποσύσφιξη των αγγείων και μείωση της ροής του αίματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της φλεγμονής και της καταρροής πόνου. Ταυτόχρονα, η κρυοθεραπεία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανάπτυξη του μυικού ιστού. Αυτή η θεραπευτική μέθοδος είναι ευρέως αποδεκτή στον κλάδο της αθλητικής ιατρικής και της φυσικοθεραπείας, και χρησιμοποιείται τόσο για τη θεραπεία τραυματισμών όσο και για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και φλεγμονές.

Θεραπευτικό Μασάζ

Το θεραπευτικό μασάζ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία που χρησιμοποιεί απαλές κινήσεις μάλαξης για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, τη μείωση της έντασης και την αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ειδικά εκπαιδευμένοι μασέρ εφαρμόζουν διάφορες τεχνικές μάλαξης στους μυς και τους ιστούς, στοχεύοντας στην απελευθέρωση της έντασης και την ανακούφιση από την κούραση. Αυτή η θεραπευτική μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και τραυματισμούς, στην αναβάθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής ροής και στην προαγωγή της χαλάρωσης και της ευεξίας γενικά. Το θεραπευτικό μασάζ είναι ένας φυσικός και απολαυστικός τρόπος να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Ανάλυση βάδισης (πελματογράφημα)

Η ανάλυση βάδισης, γνωστή και ως πελματογράφημα, είναι μια διαδικασία κατά την οποία εξετάζεται η φυσιολογική κίνηση των ποδιών και των πέλματων κατά τη βάδιση. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο ασθενής βάζει τα πόδια του σε ένα ειδικό σύστημα που καταγράφει την πίεση και την κατανομή του βάρους κατά μήκος του πέλματος κατά τη διάρκεια της βάδισης. Η ανάλυση βάδισης βοηθά στον εντοπισμό ανισορροπιών, δυσλειτουργιών ή δυσφοριών που σχετίζονται με την κίνηση και την υποστήριξη του σώματος. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα του πελματογραφήματος, οι θεραπευτές μπορούν να διαμορφώσουν εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας ή να συντάξουν προσαρμοσμένες ορθοπεδικές συσκευές, όπως πέλματα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη βελτίωση της κινητικότητας και της άνεσης του ασθενή κατά τη βάδιση.

Κινησιοθεραπεία

Η κινησιοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που στοχεύει στην ανάπτυξη και βελτίωση της φυσικής λειτουργικότητας του σώματος μέσω κινητικών ασκήσεων και τεχνικών. Σε αυτή τη θεραπεία, εξειδικευμένοι θεραπευτές εκτελούν συνεδρίες που περιλαμβάνουν κινητικές ασκήσεις, εκγυμναστικά προγράμματα και άλλες τεχνικές με σκοπό την επαναφορά ή βελτίωση της κινητικότητας, ισορροπίας, ευελιξίας και δύναμης του ασθενούς. Η κινησιοθεραπεία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τραυματισμών, αναπηριών, χρόνιων πόνων και ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και σε ασθενείς που αναρρώνουν από χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες παθήσεις. Μέσω αυτής της θεραπείας, οι ασθενείς αποκτούν την ανεξαρτησία τους και επαναφέρονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες με αυξημένη άνεση και λειτουργικότητα.

Kinesiotaping

Το Kinesiotaping είναι μια θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί ελαστικές ταινίες για την υποστήριξη και τη βελτίωση της κινητικότητας των μυών και των αρθρώσεων. Οι ταινίες εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με σκοπό την ανακούφιση από πόνο, την αντιμετώπιση τραυματισμών, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ενίσχυση της απόδοσης κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Το Kinesiotaping χρησιμοποιείται ευρέως σε αθλητικούς τραυματισμούς, μυϊκούς πόνους, αρθρίτιδα και άλλες μυοσκελετικές παθήσεις, προσφέροντας ανακούφιση και υποστήριξη στον ασθενή. Η ελαστική φύση των ταινιών επιτρέπει στον ασθενή να διατηρεί τη φυσιολογική του κίνηση και να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες με μεγαλύτερη άνεση.